Ennakkotunnelmia SM-kisoista

17.2.2018

SM-turnauksessa on myös paljon JSK Squashin pelaajia. Ohessa ennakkotietoja ja haastatteluja.

Tulevan viikonlopun SM-kilpailut ovat mielenkiintoinen haaste JSK Squashin kärkipelaajille. Jami Äijänen on sijoitettu yleisen luokan kakkoseksi ja Ville Karsikkaan seedaus on neljäs. Karsinnan kautta pääsarjapaikkaa lähtevät hakemaan Heikki Ruotanen ja Jack Westrén-Doll. Miko Äijänen joutuu jättämään SM-kisan väliin, sillä hän loukkaantui pari viikkoa sitten Mikkelin kisassa. Myös muissakin luokissa on vahva JSK Squashin edustus. Miesten B-luokan ykkössijoitettuna kisaan lähtee Raimo Yliranta. Eemeli Hautanen on saman luokassa seedattu sijoille 5.-8. Naisten B-luokassa mitaleista kamppailee Leena Schneider, miesten C-luokassa sijoilta 3.-4. kisaan lähtee Janne Saharinen ja miesten D-luokassa mailapelimestarina tunnettu Sami Lithenius lähtee kisaan niinikään sijoitettuna pelaajana (3.-4.).

Jami Äijäsellä on selkeät mahdollisuudet selvittää tiensä maanantai-iltana Talihallin kokolaiskentällä pelattavaan finaaliin ja hän uskoo siihen myös itse. ”Hyvällä fiiliksellä lähden kisoihin. Viimeviikkoisessa ottelussa Swedish Openissa Englannin Tom Richardsia vastaan (PSA 39.) pystyin pelaamaan koko ottelun tasapainoisesti. Richards vain oli vielä jonkun verran parempi”, kommentoi ammattilaisjärjestö PSA:n tuoreella listalla sijalla 174. majaileva Äijänen. ”Kroppa on ihan hyvässä kunnossa, eikä mitään loukkaantumishuolia ole, tämä viikko on vedetty ihan sopivan kovaa treeniä”, kertoi 21-vuotias järvenpääläinen.

Äijäsen lisäksi JSK Squashin toiveet kääntyvät Ville Karsikkaan puoleen. PSA-listalla 334:ksi sijoittuva Karsikas lähtee hakemaan elämänsä ensimmäistä yleisen luokan välieräpaikkaa. Siihen järvenpääläiselä onkin mahdollisuudet, tosin semifinaaleihin pääsy edellyttää parin kovan päänahan saalistamista. Ensimmäisellä keirroksella Karsikas kohtaa ESRC:n Janne Järvisen. ”Kotikisoissa on aina hieno pelata ja kun kehossa tuntuu hyvältä, niin antaa palaa vaan”, fiilistelee Karsikas tulevaa viikonloppua. ”Matsini ovat Talihallissa, mutta täytyy sanoa, että Tuusulan Tenniskeskuksen kentät ovat myös erittäin hyvät pelata. Ne ovat opettavaiset, eivätkä anna huonoja lyöntejä anteeksi”, kuvailee Karsikas kenttiä, joissa hänet nähdään harjoittelevan viikottain.

Äijäsen SM-urakka alkaa lauantaina Helsingin Talihallin kokolasikentällä klo 11.50. Ottelua voi seurata livenä myös Squashliiton tarjoamasta striimipalvelusta, http://www.squash.fi/live