Tuusula Squash Limited 2016 - Voittajina Jami Äijänen ja Janne Järvinen

6.11.2016
Tuusulan Tenniskeskukseen oli lauantaina kokoontunut pelimiehiä kahteen kaavioon. "Laatu korvasi määrän", summasi seuran puheenjohtaja, Jack Westrén-Doll päivän kilpailua.

Ykköskaaviossa ennakkosuosikit pitivät hyvin kutinsa ja loppuottelu pelattiinkin jäsentenvälisenä JSK Squashin Jami Äijäsen ja Ville Karsikkaan kesken. Harvoin näkee tämän tason squashia Tuusulassa ja lehtereille olikin saapunut yleisöä jonkun verran seuraamaan kahden huippukössärin kovatempoista ottelua. Jami vei matsia, mutta Ville kamppaili hyvin ja napsi tukun komeita palloralleja itselleen. Jami oli armeijan leivissä ryynännyt metsässä useita päiviä ennen kisoja, mutta se ei näyttänyt järvenpääläisnuorukaisen tahtia haittaavan. Hyvätasoinen ottelu päättyi Jamin 3-0 voittoon, erälukemat 11-7, 11-7, 11-9. Pronssiottelussa Helsinki Senatorsin Aleksi Leskinen ei antanut vanhan ketun, TSSq:n Anssi Määttäsen yllättää. Matsi Leskiselle 3-0 (11-7, 14-12, 11-5). Ennen turnausta oli kohtuullisen selvää, että ykköskaavion sijat 5.-6 jäisivät MiSq:n Marko Suistomaan ja JSK Squashin Raimo Ylirannan väliseksi kamppailuksi. Tämä pari on kohdannut viime vuosien aikana useammankin kerran ja voitot ovat aika tasan. Tällä kertaa Raimo oli vahvempi 3-0 (11-6, 11-5, 11-9).

Kakkoskaaviossa JSK Squashilla on niinikään vahva edustus. Turnausvoittoon seuran oman rosterin pelit eivät kuitenkaan riittäneet. ESRC:n Janne Järvinen oli odotetun ylivoimainen ja voitti kaikki pelinsä 3-0. Finaalissa kaatui JSK Squashin Eemeli Hautanen. Pronssiottelussa TSSq:n nuori Santtu Elo voitti isäntäseuran (ja Tuusulan Tenniseuran) Timo Montellin 3-0. Sijan 5. nappasi itselleen JSK Squashin Jack Westrén-Doll, joka voitti HSK:n Jan Riutan 3-0.

 

Huomioita ja poimintoja Tuusula Squash Limited- kisoista:

  • ottelut pysyivät hyvin aikataulussa ja tällainen yhden päivän rypistys (3 ottelua) näytti sopivan pelaajille
  • Eemeli Hautasen valmistama MAKSUTON lounas (makaronilaatikkoa ja salaattia) maistui pelaajille. Lämmin kiitos Emikselle, joka pääosin sekä hoiti turnausjärjestelyt että toi ruoan pöytään!
  • Timo Montell pelasi tennismieheksi ajoittain erittäin kypsää kössiä ja nappasikin hyvän päänahan, kun seuran pj Jack W-D kaatui 3-0
  • paikalla oli jonkun verran yleisöä, niin tennisseuran pelaajia kuin myös muita lajista kiinnostuneita
  • SSqL:n kunniapuheenjohtaja, Lauri Tarasti kunnioitti tapahtumaa läsnäolollaan. Tarkkana miehenä Lauri huomasi muistuttaa, että sana "Squash" voisi näkyä Tenniskeskuksen rakennuksessakin
  • jälleen kerran Tuusulan Tenniskeskuksen kössikentistä tuli palautetta, pelkästään positiivista: "pelimiehen kentät - ei anna mitään anteeksi", "tukeva lattia", "hienot uudet lasiovet"
  • tällä kertaa tästä kompaktista pikkuturnauksesta pääsi nauttimaan 12 pelaajaa, toivottavasti ensi vuonna saadaan muutama pelaaja lisää