Jäsenesittelyssä Ilari Tammisto

14.1.2023

Ilari seuraillassa joulukuussa 2022
Ilari seuraillassa joulukuussa 2022

Esittelemme uudessa sarjassamme jäsenistöämme. Aloitamme itseoikeutetusti seuran ikäpresidentillä. Ilari pitää kunostaan huolta monipuolisesti ja näyttää hyvää esimerkkiä meille muille.

Kuka olen: Ilari Tammisto, täytän tänä vuonna 83

Koska olen aloittanut squashin pelaamisen: Järvenpään Squashklubilla (nykyinen JSK Squash) Myllytiellä. Squashista kuulin ensimmäisen kerran 60- luvun lopulla, kun pari tenniskaveriani oli käynyt tutustumassa uuteen lajiin - muistaakseni Poku Salon kutsumana. Järvenpäässä kävi 80- luvun alkupuolella poikaporukka pelaamassa squashia, johon kuului mm Ylirannan Raimo ja poikani Kimppi. Kiinnostuin pelistä. Kun JSK piti hallilla esittelytilaisuuden, niin menin sinne ja jäin heti koukkuun. Vein vielä tyttäreni Annen lajia kokeilemaan ja hänkin innostui pelistä. Siitä se alkoi.

Mikä squashissa on parasta: Muistelen kaiholla vanhaa hallia ja sen saunaa. Siellä vietettiin hetki pelien jälkeen ja soitettiin suuta pilke silmäkulmassa. Mahtavia aikoja ja yrittäjälle viikon kohokohta. Oi niitä aikoja! Valitettavasti halli meni, mutta onneksi porukan iloinen ilme ja huumori jäi. Se on hieno valopilkku tähän arjen harmauteen.

Tätä et minusta tiennyt: Eläkkeelle jäämiseni jälkeen liikunta pyörii valtaosin kesämökin ympärillä. Lajivalikoimani on supistunut ja golfin pelaaminenkin on jäänyt vähiin. Syksyn liikunta alkaa risusavotalla, jonka jälkeen on vuorossa metsätyöt. Lumien tultua aloitamme hiihtämisen. Käymme ulkoiluttamassa suksia päivittäin ilmoista riippuen. Kun päivät pitenee ja hanget laskee, on aika tehdä polttopuita. Siitäpä se kesä alkaa, kunnes loppukesästä on vuorossa marjastuskausi. Syksyllä sitä sitten muistelee, mitä olisi kesällä pitänyt tehdä. Pari vuotta sitten, muutaman päivän risusavotan jälkeen, selkä tuntui kipeältä. Mietin että mikäs nyt on...? Pähkäilyn jälkeen tajusin, että syy oli koronan. En ollut päässyt pelaamaan squashia pitkään aikaan. Sanotaan, että liike on lääke. Tästä lääkkeestä minä nautin ja lisäksi se tuo iloa sekä terveyttä. Vaikka kyllä se sohvalla löhöäminenkin maistuu tosi makealta.