Mikon kuulumisia Atlantin takaa

24.10.2019


Elokuusta lähtien Miko Äijänen on opiskellut ja pelannut squashia Hartfordissa sijaisevassa Trinity College- yliopistossa, USA:ssa. Miko kirjoittelee kuulumisia JSK Squashille sopivin väliajoin. Tässä ensimmäinen tervehdys häneltä.

"Treenit ovat lähteneet hyvin käyntiin. Viihdyn täällä todella hyvin ja on kivaa kuulua kössijoukkueeseen varsinkin, kun kössin pelaajia arvostetaan täällä niin paljon. Meillä on täällä iso miesten squashjoukkue, jossa on 28 pelaajaa, eli pelikavereista ei ole puutetta. Naistenkin joukkueessa on yli 15 pelaajaa. Treeniolosuhteet ovat loistavat, urheiluhallin yläkerrassa on 9 kenttää, joista kaksi ovat kokolasikenttiä. Valmentajan vetämät treenit eivät ole vielä alkaneet, sillä kausi alkaa vasta ensi kuussa. Kauden alkamista ja ensimmäisiä matseja odotan innolla. Ensimmäinen matsi on kotona 24.11 University of Virginiaa vastaan ja täysi tupa pitäisi kuulemma olla katsomassa. Olemme juuri tällä viikolla aloittelemassa challenge-otteluita, jotka määrittävät joukkueen sisäisen järjestyksen. Veikkaisin, että tulen pelaamaan ykkös- tai kakkospaikkaa kauden alussa. Valmentaja on tosi mukava ja avulias ja olen kuullut hänen valmennuksesta pelkkää hyvää.

 

Opinnot ovat myös alkaneet hyvin. Olen saanut ihan hyvää palautetta esseistä ja kokeista tähän mennessä. Töitä on paljon, mutta kaiken saa silti tehtyä. Kursseja on erilaisia ja treenit sekä oppitunnit menevät sopivasti lomittain. Koulunkäynti ja treenaaminen yhdistyvät hyvin, vaikka päivät ovatkin täysiä. Aamut alkaa usein treeneillä, joiden jälkeen mennään tunneille ja syömään. Iltapäivällä on taas treenit, joiden jälkeen pääsee vihdoin takaisin huoneeseen tekemään kouluhommia. Ihan niin paljon ei pysty treenaamaan kuin Suomessa, mutta kyllä kaksi kertaa päivässä kerkeän treenaamaan. Treenien laadun kanssa oli pientä ongelmaa alussa, mutta se on mennyt parempaan suuntaan. Koulussa on hyvää ruokaa ja paljon vaihtoehtoja. Ruokalassa on kössin pelaajille oma pöytä, jossa on aina ruokaseuraa. Siellä tulee kieltämättä vietettyä todella paljon aikaa, välillä jopa liikaakin. Terveiset Atlantin takaa -Miko"