JSK Squashille Squashliigan pronssimitalit

28.4.2019


JSK Squashin viimevuotiset kultamitalit himmenivät pronssisiksi lauantaina pelatuissa squashliigan playoffs-otteluissa. Toki tälläkin kerralla finaalipaikka oli todella lähellä, sillä välieräottelunsa JSK hävisi Olli Tuomisen johtamalle Kouvolan Squashille vain kolmen pisteen erolla.

Semifinaali JSK-KSQ oli tavallaan viimevuotisen finaalin toisinto. Tuolloin JSK oli selvästi vahvempi ja nappasi seurahistoriansa ensimmäiset squashliigan SM-kultamitalit. Tämä kausi ei kuitenkaan ole sujunut keskiuusimaalaisryhmältä yhtä vahvasti. Loukkaantumishuolet ja sairastelut heikensivät joukkueen iskukykyä siinä määrin, että kultamitalien uusimista olisi pidetty jo jonkinlaisena ihmeenä. Välieräottelussa Kouvolaa vastaan odotettiin kovasti Olli Tuomisen ja Miko Äijäsen kohtaamista. Juuri äskettäin 40 vuotta täyttänyt Tuominen osoitti, että hänen pelikuntonsa on edelleen rautainen. Äijänen ei pystynyt kuin hetkittäin haastamaan Suomen ykköspelaajaa ja näin ottelu meni Tuomiselle 3-0. Nelospelaajien ottelussa JSK:n Joel Jalovaara joutui niinikään 3-0 tunnustamaan Heikki Konosen paremmakseen. Kun JSK:n Jami Äijänen ja Ville Karsikas voittivat ottelunsa 3-0, jouduttiin laskemaan kaikkien otteluiden pisteet yhteen. Harvoin squashliigaottelut menevät näin tiukoiksi ja tällä kertaa saldo oli JSK:lle valitettavasti negatiivinen, KSQ meni finaaliin kolmen pisteen erolla.

 

Vaikka välierätappio oli luonnollisesti pettymys JSK:lle, motivoitui joukkue esimerkillisesti kamppailemaan himmeimmistä mitaleista. Pronssiottelussa Mikkelin Squashia vastaan nähtiin todella tiukkoja ja viihdyttäviä otteluita. Joel Jalovaara taipui vasta viidennessä erässä MiSq:n Olle Poutiaista vastaan. Miko Äijänen voitti ykkösten ottelussa Aleksi Leskisen puhtaasti 3-0. JSK:n ulkomaalaisvahvistus, pietarilainen Aleksander Shilov näytti todellisen taistelijan luonteensa ja kukisti Tuomas Häkkisen jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2. Viimeisessä ja pronssimitalit ratkaisseessa ottelussa Ville Karsikas aloitti vahvasti Mikkelin Erno Teittiä. Karsikas oli hyvin keskittyneen oloinen, pelasi maltilla ja voitti ensimmäisen erän hienosti 11-7. Tämä erävoitto ratkaisi pronssimitalit JSK:lle ja sen vuoksi ottelu typistettiin pelattavaksi paras kolmesta- systeemillä.

 

Tulokset: http://www.squash.fi/?p=23218