Menestystä Eliittikisoista

15.10.2017

Kauden 1. Eliittikisa oli yllättävänkin kovatasoinen, kun tämän vuosituhannen ylivoimainen suomalaispelaaja, Olli Tuominen oli myös ilmoittautunut mukaan. JSK Squashilla oli totutusti vahva edustus ja lopputuloksissa seuramme tähtisikermä valloittikin sijat 2.-4.

Loppuottelussa Olli Tuominen sai vastaansa Miko Äijäsen, joka oli välierässä kukistanut velipoika, Jami Äijäsen 3-0. "Selvistä erälukemista huolimatta varsinkin ottelun ensimmäinen erä oli erittäin hyvätasoista squashia", kommentoi Squashliiton uusi toiminnanjohtaja Mika Monto Äijästen jäsentenvälistä semifinaalia. Tuominen aloitti finaalin Mikoa vastaan vahvasti ja voittikin ensimmäisen erän 11-3. Tuominen pelasi aktiivisesti ja pyrki ottamaan palloja volleysta. Taktiikka toimi, sillä tasaisen alun jälkeen Tuominen hallitsi ottelun kulkua ja voitti myös toisen erän selvästi 11-4.

Kolmanteen erään Miko tuli vahvasti ja erän alussa pelattiin pitkiä n. 30 lyönnin palloralleja. Erän puolivälissä Tuominen kuitenkin hallitsi tapahtumia ja otti otteluvoittoon tarvittavat pisteet. Erä hallitsevalle Suomen mestarille 11-7 ja ottelu 3-0.. "Peli kulkee tällä hetkellä todella hyvin. Pyrin heti alusta lähtien olemaan aktiivinen, enkä halunnut antaa Mikolle liikaa aikaa lyönnille, sillä hän on hyvä ratkaisemaan palloja", kommentoi Tuominen voitettua finaaliottelua. "Tein finaalissa liikaa virheitä. Olli oli tänään vahva, hänelle krediitti siitä", kuvaili sen sijaan Miko päivän otteluaan.

Pronssiottelussa Jami Äijänen voitti seurakaverinsa, Ville Karsikkaan 3-1.

Hienoa JSK Squashin panosta täydensi Heikki Ruotanen voittamalla miesten kakkoskaavion. Finaalissa kaatui MetStonen Iiro Stubin 3-0.

Naisten PSA Closed Satelliten finaalissa HSRC:n Riina Koskinen voitti ESRC:n Sanna Koivumäen 3-0.

JSK Squashin ammattilaispelaajien, Miko ja Jami Äijäsen syksy on erittäin tiivis. Näillä näkymin ennen joulua ei ole yhtään viikonloppua ilman turnauksia tai leirejä. Nyt on aika pelata ja edetä ammattilaisuralla. Tsemppiä pelimiehille loppuvuoteen!

Kauden seuraava Eliittikisa pelataan ESRC:n järjestämänä Espoossa 17.-19.11.