Jami Äijänen Suez Helsinki Summer Challenger voittaja

28.8.2016

Jami Äijänen pelasi elämänsä turnauksen. Karsintaottelut olivat vielä vireen hakemista, mutta pääsarjassa Jami oli kingi. Huikeassa loppuottelussa Jami kukisti Espanjan Iker Pajaresin erin 3-2.

Matkalla voittajaksi Jami Äijänen kukisti puolivälierässä turnauksen 2.-sijoitetun Australian Matthew Hopkinin 3-1 ja finaalissa turnauksen 1.-sijoitetun Iker Pajaresin jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2. Pajares on tällä hetkellä ammattilaisten PSA-rankinglistan nro 98, joten Jamille (PSA 233) espanjalainen oli todella kova päänahka.

Loppuottelu oli hienoa squashia. Ensimmäisessä erässä Jami oli vielä vähän tunnusteleva ja hävisikin sen selvästi. Toisessa erässä näimme sitä Jamia, johon olimme pääsarjan aikaisemmissa otteluissa tottuneet. Toinen erä menikin Jamille, kolmas Pajaresille ja neljäs taas Jamille. Ottelun tiimellykseen mahtui myös miltei totaalinen pelaajien tyrmäys, kun kilpakumppanit törmäsivät toisiinsa etukenttäpallossa (ks. kuva). Kovin kauaa he eivät lattialla kuitenkaan maanneet, kun seuraava palloralli jo taas alkoi.

Jami pelasi monipuolisesti, rytmitti peliä kovilla ja pehmeillä lyönneillä ja onnistui ratkaisemaan niin heti syötönvastauksessa kuin pitkän pallorallin päätteeksi. Boast-valikoimaakin oli, kun välillä Jami halusi vain liikuttaa vastustajaansa ja pian sen jälkeen tuli murhaava kahden seinän lyönti.

Viidettä erää ei unohda kukaan paikan päällä olleista. Erityisen mieleenpainuva oli pitkä ja raastava pallo tilanteessa 6-2. Molemmat pelaajat hakivat vastustajan sijoituksia uskomattomista paikoista. Pajares syöksyi kyseisen pallorallin aikana 3 kertaa, mutta tämäkään ei auttanut, sillä ratkaisevan lyönnin Jami tappoi etunurkkaan. Tähän palloon katkesi espanjalaisen selkäranka ja loppu olikin Jamin loisteliasta näytöstä. Ottelun viimeisen pallon Jami ratkaisi näyttävällä volley-lyönnillä takanurkkaan (ks kuva).

Ottelu oli huikea näytös ja hyvää mainosta squashille. Talihallissa on hienot puitteet ammattilaisturnauksille. Challenger-turnauksilla on tärkeä merkitys nuorten suomalaispelaajien kehityksessä. Lämpimät onnittelut Jami loistavasta turnausvoitosta!