Mikosta Nordic Junior Open Champion

11.10.2015

BU19-sarjan mitalistit vasemmalta: 2. Balázs Farkas, 1. Miko Äijänen, 3. Enzo Corigliano ja 4. Benjamin Aubert
Miko in Action in final!
Nordic Junior Openin kaikkien sarjojen mitalistit yhteiskuvassa

Viikonloppuna Malmössä pelattu Nordic Junior Open Squash- turnaus päättyi iloisiin suomalaistunnelmiin. Miko Äijänen oli vahvassa vedossa, voitti kaikki 5 otteluaan ja kuittasi hienon turnausvoiton.

Malmön turnaus kuuluu tunnetusti Euroopan Junior GP-sarjan kovatasoisimpiin kisoihin. Tällakin kertaa BU19-sarjaan osallistui Euroopan rankingin viisi parasta pelaajaa: 1. Benjamin Aubert FRA, 2. Enzo Corigliano FRA, 3. Dimitri Steinmann SUI, 4. Balázs Farkas HUN ja 5. Miko Äijänen FIN.

Miko pelasi läpi koko turnauksen erittäin vahvasti. Alkukierroksilla kaatui sekä Saksan Sean Redmen että Ranskan Lucas Rousselet 3-0. Puolivälierissä Sveitsin Dimitri Steinmann pisti hieman kampoihin, mutta siihen se jäi ja Miko voitti ottelun 3-1. Välierä oli Mikon todellista näytöstä. Vastaan asettuneella Ranskan Benjamin Aubertilla ei ollut mitään mahdollisuuksia ja Miko jyräsi vastustajansa ns. lattian rakoon. Ottelu Mikolle 3-0 (11-7, 11-3, 11-1). Loppuotteluun Mikon vastustajaksi oli alakaaviosta selviytynyt Balázs Farkas. Unkarilainen aloitti vahvasti ja voitti avauserän 11-5. Siihen Farkasin hallinta päättyikin ja sen jälkeen Miko hallitsi peliä. Erät olivat edelleen tiukkoja, mutta jälleen kerran Miko osoitti kilpailijan lahjansa ja käänsi loput erät itselleen. Finaali Mikolle 3-1 (5-11, 11-8, 11-8, 11-8).

Mikon syksy on ollut mainio. Elokuun lopussa hän voitti elämänsä ensimmäisen ammattilaisten USD 5´000 PSA-turnauksen Helsingissä. Syyskuussa pelatulla 1. liigakierroksella tuli kaksi selvää voittoa ja nyt lokakuussa Nordic Junior Openin mestaruus. Kaikki nämä tiukat ottelut ovat hyvää valmistautumista joulukuussa pelattaviin miesten joukkue MM-kisoihin Kuwaitissa, joihin MIko on valittu Suomen joukkueeseen.