Miko Äijänen JSK Squashin mestari 2015

23.5.2015

Miko oli aivan omaa luokkaansa JSK Squashin mestaruuskilpailuissa, häviämättä erääkään turnauksen aikana.
Väsynyt (poislukien Miko), mutta iloinen porukka turnauksen jälkeen.
Nykäsen Pool-tyylisen kisakaavion osa 1.
Kisakaavio, osa 2.

Lauantaina pelattiin tiivistahtinen JSK Squashin mestaruusturnaus. 12 pelaajaa lähti tavoittelemaan himoittua uutta pokaalia, joka on kiertänyt voittajilla vuodesta 2012 lähtien. Toistaiseksi voittajan nimi on aina ollut Äijänen, eikä tähän tullut tälläkään kertaa muutosta. Miko Äijänen voitti mestaruuden ylivoimaiseen tyyliin.

Kesä melkein kolkuttelee ovella, mutta yksi kössimestaruus oli vielä jakamatta. Viikonlopun squashtapahtumista Saksan mestaruuskilpailut ovat vieneet median päähuomion, kun Rösner & Co taistelevat siitä, kuka on tämän vuoden Deutsche Meister. Samaan aikaan, eilen lauantaina Tuusulan Tenniskeskuksessa ratkottiin perinteinen JSK:n mestaruus. Mukaan oli lähtenyt 12 pelaajaa, joista 2 oli Tuusulan Tennisseuran jäseniä.

Nykäsen Jouni oli jälleen kerran parsinut kasaan Pool-peleistä tutun kisakaavion. Pienen yllätyksen jo valmiiksi tehtyihin kaavioihin toi Jounille 1/2h ennen turnausta mukaan ilmoittautunut Miko Äijänen. Ilomielin otimme Mikon mukaan ja kaaviopaikka löytyi kätevästi Bye-paikalta. Tässä kohtaa monen kilpailijan katse pokaaliin muuttui melkoisen kaihoisaksi. Jäisiköhän voitto jälleen kerran vain haaveeksi......... ;-)

Alkukierroksista lähtien pelattiin hyviä otteluita. Uuden sukupolven esiinmarssia täydensi TTS:n Timo Montell, joka sijoittui mestaruusturnauksessa lopullisesti sijoille 5.-6. Onnittelut! Jounin Pool-kaavio on siivilä, jossa jatkoonmenijöitä seulotaan kovalla kädellä. Osa kilpailijoista pelasi 6 ottelua paras kolmesta systeemillä ja tämä kaikki 4 tuntiin! Sopivan kuhinan kisatunnelmaan toi Pool-sääntö, jossa yhden tappion kärsineellä pelaajalla oli edelleen mahdollisuus selvitä jopa finaaliin saakka. Vasta kahdella tappiolla oltiin ulkona turnauksesta.

Välieräpareiksi muodostuivat Miko Äijänen vs. Eemeli Hautanen ja Raimo Yliranta vs. Jack Westrén-Doll. Alkukierroksen kohtaaminen sitten uusiutui, kun Miko ja Raimo voittivat semifinaalinsa. Loppuottelun alkua jouduttiin kuitenkin hieman odottamaan, kun Miko oli ajankulukseen siirtynyt tenniskentän puolelle ja kulutti siellä aikaansa TTS:n pelaajien kanssa. Hyvin näytti karvapallokin Mikon mailasta lähtevän :-)

Finaalissa kupletin juoni oli selvä jo ennen ottelun alkua: squashin tulevaisuus vs. ehtoopuolen hinkkaaja. Ottelusta olisi voinut tulla todelliset murskajaiset, mutta hyvän kotikasvatuksen saanut Miko tyytyi kohteliaasti passailemaan vastustajalle juuri sopivanmittaisia lyöntejä. Puolituntisesta kehkeytyi Raimolle tehokas liikkumisharjoitus ja Mikolle hauska piirileikki. Erät Mikolle 2-0 (11-8, 12-10).

Miko kiinnitti toisen voittonsa JSK Squashin mestaruuspokaaliin. Kolmella voitolla pysti siirtyy omaksi.

Lämmin kiitos Tuusulan Tenniskeskukselle joustavasta palvelusta ja Nykäsen Jounille kilpailujärjestelyistä. Taattua JSK-kamaa!