Kyllä, JSK:lle historiallinen 2.-sija Squashliigassa!

18.4.2015

JSK:n hopeamitalijoukkue, vasemmalta Ville, Jami, Juha, Jouni (GM), Miko ja Heikki
JSK:n hopeamitalijoukkue, vasemmalta Ville, Jami, Juha, Jouni (GM), Miko ja Heikki
Kaikki mitalijoukkueet yhteispotretissa
Kaikki mitalijoukkueet yhteispotretissa
Pelien ja palkintojaon jälkeen ESRC:n kapteeni Matias Tuomi piti päätöspuheen
Pelien ja palkintojaon jälkeen ESRC:n kapteeni Matias Tuomi piti päätöspuheen

Talihallissa lauantaina pelattu Squashliigan Playoffs päättyi JSK Squashin iloisiin mitalijuhliin. Pääsy finaaliin ja hopeamitalit ovat kautta aikain JSK:n paras suoritus liigassa.

Välieräottelu Mikkelin Squashia vastaan oli todellista JSK:n tykitystä. Aikaisempina vuosina mikkeliläiset ovat olleet JSK:lle voittamaton kanto kaskessa, mutta nyt asetelmat olivat muuttuneet. Runsaassa tunnissa JSK:n 4.-pelaaja Juha Raumolin, 3.-pelaaja Ville Karsikas ja 2.-pelaaja Miko Äijänen nakuttivat taululle 3-0 lukemat ja JSK:n finaalipaikka oli selvä. Merkityksettömässä 1.-pelaajien ottelussa Suomen ranking-ykkönen, Mikkelin Squashin vuokrapelaaja Olli Tuominen voitti JSK:n Jami Äijäsen 3-0. Ottelu oli Äijäselle lähinnä hyvää lämmittelyä finaalia varten, eli jokaista hikipisaraa ei vielä jätetty kentälle tuossa ottelussa.

Loppuottelussa ESRC Espoosta oli odotetun vahva. Joukkueen tasosta kertoo se, että ESRC:n 4.-pelaaja on Suomen ranking-kutonen, Tatu Knuutila. ESRC voitti kaikki ottelunsa, 1.-pelaajansa, Ruotsin ranking-ykkösen Rasmus Hultin johdolla.

JSK:n liigakausi oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut. JSK:n omat kasvatit, Jami, Miko ja Ville ovat tällä kaudella menneet jälleen aimo harppauksen eteenpäin. Joukkueeseen tällä kaudella liittyneet Heikki Ruotanen ja Juha Raumolin ovat tuoneet mukanaan aimo annoksen kokemusta ja peliosaamista. ”Kausi on ollut todella mielenkiintoinen ja olen nauttinut pelaamisesta JSK:n paidassa”, kommentoi JSK:n joukkueen nestori, taannoin jopa juniorien U19 MM- ja EM-tittelin saavuttanut Raumolin.

Squashliigan hopeamitalin lisäksi lauantaina juhlittiin myös Jamin siirtymistä aikuisten sarjoihin. Jami täytti 19v. ja hopeamitali sekä JSK:n kisapaikalle hankkima täytekakku juhlistivat päivää. ”Ensi viikonloppuna pelaan Eliittikisoissa ja sen jälkeen alkaakin jo valmistautuminen kesäharjoittelujaksolle”, kertoi Jami lähiajan suunnitelmistaan. "Olihan se ihan uusi kokemus", kommentoi Jami ensimmäistä turnaustaan ilman squashlaseja. 

JSK:n liiga-asioista on tälläkin kaudella vastannut seuran oma GM, Il Capitano Ultimo, Jouni Nykänen. Yhteydenpito pelaajiin on ollut tiivistä ja jokaiselle liigakierrokselle on pyritty saamaan kasaan mahdollisimman kilpailukykyinen rosteri. Tämäkin on tärkeä osa joukkueen menestymistä, kiitos Jouni!

Otteluiden ja palkintojaon jälkeen JSK:n puheenjohtaja Jack Westrén-Doll nostatti maljan hopeamitalin kunniaksi.