Suomelle U19 EM-joukkuehopeaa!! JSK vahvasti mukana

5.4.2015

U19 mitalistit: Suomi 2. Englanti 1. Ranska 3.
Jami päätti juniorikautensa loisteliaasti EM-hopeaan. 2 viikon päästä pelaaja siirtyy aikuisten sarjoihin. Onnea matkaan!
Miko pelasi hienot kisat. Kaikki tulevat muistamaan Mikon ottelun Irlannin David Ryania vastaan. 1h 22min kestänyt ottelu päättyi Mikon 3-2 voittoon
Riina Koskinen (SquashKuopio) oli vahvassa vireessä juuri silloin, kun sitä eniten tarvittiin, hienot voitot Irlannista ja Walesista
Ari Pelkonen, yksi uusi sulka hattuun pitkällä valmentajan uralla. Loistavaa!

Se on siinä! U19 EM-kilpailujen joukkuekisa päättyi tänään. Finaalissa Englanti oli odotetun kova ja vei kultamitalit. Suomen finaalipaikka ja hopea on ensimmäinen 23 vuoteen.

HUOM! Alla liitetiedostoissa kopioita lehtiuutisista ja JSK:n kisaraportti.

Su 05.04: Prahan U19 EM-kisat olivat menestys Suomen joukkueelle. Joukkueessa pelasivat Jami Äijänen JSK, Miko Äijänen JSK ja Riina Koskinen SqK. Loppuottelussa Englanti oli vain yksinkertaisesti parempi ja nappasi jo kuudennen peräkkäisen Euroopan U19-joukkuemestaruuden. "Englannilla oli 2 henkilökohtaisen kilpailun Euroopan mestaria joukkueessa, silloin vastus on kovin mahdollinen. Tappio finaalissa harmittaa aina, mutta olen todella ylpeä joukkueen suorituksesta näissä kisoissa.", sanoi Suomen joukkueen valmentaja Ari Pelkonen turnauksen jälkeen. Myös Jami pääsi ääneen turnauksen jälkeen ja suoriutui englanninkielisestä haastattelusta hienosti. Pääviesti oli, "Vastustaja oli tänään parempi, onnittelut Englannin joukkueelle".

Edellisestä U19 EM-joukkuekisan finaalipaikasta oli ehtinyt vierähtää 23 vuotta. Jami, Miko ja Riina palauttivat Suomen mitalikantaan. Lämpimät onnittelut joukkueelle, niin maajoukkueen kuin pelaajien henkilökohtaisille valmentajille ja muille taustajoukoille. Suomi-Squash on vahvassa nousussa ja matka jatkuu!

Lehdistö/mediat:

Lisää lehtiuutisia alla liitetiedostoissa.

La 04.04: Suomi siis pelaa huomisessa U19 EM-joukkuekisan finaalissa. Eilinen piinaava pitkäperjantai muuttui lauantaina iloiseksi squashnäytelmäksi. Päivällä saavutettu voitto Irlannista oli vain Suomi-Squashin alkusoitto! Välierässä Suomi jyräsi Walesin kumoon 3-0. Kaikki Suomen joukkueen pelaajat, Jami & Miko Äijänen ja Riina Koskinen pelasivat vahvan ottelun. Jami voitti Emyr Evansin 3-0, Miko Elliot Morrisin niinikään 3-0. Kolmannessa matsissa Walesin Ciara Richards suli Riinan käsittelyssä ja voitto suomalaiselle 3-1. Aivan mahtava Suomikössin päivä, onnittelut kaikille pelaajille ja taustajoukoille!

Huomisessa finaalissa vastaan asettuu, kukas muu, kuin Englannin joukkue. Saarivaltakunta on ollut U19 joukkuekisan kestomenestyjä ja voittanut 4 edellistä mestaruutta. Suomen edellisestä finaalipaikasta on 23 vuotta. Oslossa 1992 Suomi pelasi finaalissa niinikään Englantia vastaan. Tuolloin Englanti voitti 2-1. Mutta kuinka käykään huomenna? Suomen joukkue on päässyt niin hyvää vauhtiin, että ottelupari on täysin avoin. Finaali pelataan Suomen aikaa klo 16.00 ja se luonnollisesti näytetään striimi TV:ssä. Pääsiäispäivän ateria kannattaa siis suunnitella joko ennen finaalia tai sen jälkeen

Squash.fi verkkosivustolla seurataan kisatapahtumia ja julkaistaan peliraportteja: http://www.squash.fi/?p=13459

Kirjoitettu 01.04

Tällä hetkellä käynnissä olevat juniorien U19 EM-kisat ovat järjestyksessään 26:s. Suomen poikien joukkueeseen kuuluvat JSK:n omat kasvatit Jami ja Miko Äijänen. Tyttöjen joukkueessa pelaavat Riina Koskinen SqK, Nea Falck ESRC, Maarit Ekholm HSRC ja Henrietta Huuhka SqK.

Jami ja Miko onnistuivat henkilökohtaisessa kisassa hyvin. Jami aloitti turnauksen vahvasti ja selvitti tiensä aina välieriin saakka. Semifinaalissa ja pronssiottelussa oli ehkä se paras terä kadonnut ja sen vuoksi Jamin oli tällä kertaa tyytyminen 4. sijaan. Miko pelasi alkukierrokset vakuuttavasti ja hävisi turnauksen 3. kierroksella aina loppuotteluun asti selvinneelle Espanjan Edmon Lopez-Moller´ille 3-1. Loput ottelut Miko sitten voittikin ja sijoittui hienosti turnauksen 9. sijalle.

U19 joukkuekilpailu alkaa torstaina 02.04. Suomen joukkueessa pelaavat Jami ja Mikon lisäksi Riina Koskinen. Suomi pelaa turnauksen D-lohkossa ja joukkueemme on sijoitettu turnauksen 4:ksi. Lohkossa pelaavat Suomen lisäksi Ranska, Belgia ja Tanska. Suomen 1. ottelu pelataan torstaina klo 11.00 ja vastustajaksi asettuu Belgia. Tyttöjen puolella Belgialla on heittää kehään tuore EM-hopeamitalisti Tinne Gilis.

Alla vielä muistin virkistämiseksi U19 EM joukkuekisan aikaisempien vuosien finalistiparit. Toistaiseksi Suomella on plakkarissa 1 hopeamitali vuodelta 1992. Tuolloin joukkueeseen kuului samassa kisassa henk.koht. Euroopan mestaruuden voittanut Juha Raumolin. Nykyään "Rambo" edustaa JSK:ta squashliigan SM-sarjassa.

JSK toivottaa Suomen joukkueelle onnea ja menestystä EM-joukkuekisaan!