Savcor Finnish Open

27.1.2015

Palkintojen jako. Voittaja Raphael Kandra keltaisessa paidassa
Pelaajat (Raphael Kandra ja Declan James) haastattelussa finaalin päätyttyä. Keskellä haastattelijana Tomi Niinimäki

Savcor Finnish Open päättyi Saksan Raphael Kandran (PSA 57) juhliin. Hän voitti sunnuntaina pelatussa finaalissa Englannin Declan Jamesin erin 3-1.

Turnauksen 2.-sijoitettu Raphael Kandra eteni turnauksen kaaviossa vakuuttavaan tyyliin, voittaen neljästä ottelustaan kaksi erin 3-0 ja kaksi erin 3-1. Vain Walesin liukasliikkeinen Peter Creed ja Declan James pystyivät nappaamaan erän saksalaiselta.

Kandran valmennustiimissä nähtiin myös tuttu kasvo, kun Tomi Niinimäki oli mukana turnauksessa valmentamassa suojattejaan.

Savcor Finnish Open oli jälleen kerran hieno squashtapahtuma. Kilpailulla on pitkät perinteet ja toivoa sopii, että se pidetään myös jatkossa. MiSq:n uusi puheenjohtaja, Susanna Vanhanen painotti, että kyseessä on koko vuoden mittainen projekti, johon seuran jäsenet ovat vuosittain antaneet panoksensa.

Toivottavasti maahamme saadaan lähivuosina lisää ammattilaiskisoja. Nuori pelaajakaartimme tarvitsee näytön paikkoja ja pienemmätkin PSA-turnaukset ovat hyödyllisiä ja tärkeitä askelia pelaajauralla.

Savcor Finnish Openin ohella järjestettiin Mikkelissä myös kansallinen Marskin Pultti- turnaus. Miesten 1-kaaviossa Jami Äijänen sijoittui 3. Hän kukisti pronssiottelussa ESRC:n Matias Tuomen vakuuttavasti erin 3-0. Miko Äijänen oli samaisen kaavion 5. Miesten 2-kaaviossa JSK:n värejä piti esillä Kai Stör. Hän sijoittui kolmanneksi, pronssiottelussa kukistui StoneSquashin Jarmo Karjala 3-0.