JSK:n TOP 10 kaudelta 2014

31.12.2014


Vanha vuosi alkaa kääntyä lopuilleen, joten on sopiva hetki summata ja muistella JSK:n vuoden 2014 kohokohtia ja nostaa samalla esiin tapahtumia ja seuratyössä ansioituneita jäseniä.

10. Seniorien SM-kilpailuja pidettiin kahdet, niin henkilökohtaisen kuin joukkuekilpailu. JSK on perinteisesti menestynyt näissä kekkereissä ja tälläkin kertaa kotiintuomisina oli komeasti henk.koht. kisasta 2 kultaa (Marja Vainio N45 ja Raimo Yliranta M45). Lisäksi Heikki Ruotanen (tuolloin vielä SQ-88) voitti M35-sarjan kultaa. Joukkuekilpailussa JSK:n seniorit olivat niinikään rautaa ja voittivat sekä M35- että M45-sarjan kultamitalit.

9. Vuoden “viestintäpalkinto“ menee sanomalehti Keski-Uusimaalle, joka on viestinyt kiitettävän ahkerasti JSK:n tapahtumista ja pelaajien menestyksestä. Ei kilpailua, eikä tapahtumaa, josta Keskari ei olisi raportoinut. Lämmin kiitos Keski-Uusimaan urheilutoimitukselle hyvästä yhteistyöstä.

8. JSK:n kaikki liigajoukkueet ansaitsevat suuren kiitoksen aktiivisesta osallistumisesta kauden 2014-15 syyskierrokselle. Kaikki 4 joukkuetta ovat pelanneet jokaisella pelikierroksella täydellä miehityksellä. Kokoonpanojen suunnittelussa Jouni Nykänen on ollut vahvasti mukana. “Il Capitano Ultimo“ on ollut maineensa veroinen!

7. Seuran rahastonhoito. Vuodesta toiseen JSK:n tilit ja kuitit pysyvät järjestyksessä ja rahankäyttö on hallussa. Tästä on kiittäminen Kati Porthania, joka huolehtii niin seuramme maksuliikenteestä kuin kirjanpidosta. Seuratyön ja koko toiminnan tärkeä tukipilari!

6. Joel Kirsimaan junnusparraus alkoi viime syksynä Tuusulassa. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen JSK:n junioritoiminnasta vastaa henkilö, joka kaiken suunnittelun lisäksi ehtii myös valmentamaan. Tämä on tärkeä askel JSK:n juniorityössä. Seurassamme on vuosikymmenten aikana pelannut satoja junioreita ja monet heistä ovat myös edenneet lajin huipulle (Harri Valasma, Anni & Kati Pentikäinen, Roni Berg, Jami & Miko Äijänen). Toivotaan, että Tuusulan Tenniskeskuksessa pyöritettävät junioriharjoitukset saavat tuulta purjeisiin ja seuramme juniorimäärä lähtee tästä jälleen kasvuun.

5. Huippusquashin miniseminaari pidettiin marraskuussa Tuusulan Tenniskeskuksessa Sami Elopuron johdolla. Saimme annoksen tietoa siitä, mitä lajin huipulle pääseminen edellyttää. Samin selkokielinen esitys ei jättänyt perusviestiä epäselväksi: “Tahto, tavoitteet, fokus ja 100% tekeminen“.

4. Juniorien U19 EM-kisat keräsivät maanosan huiput keväällä Talihalliin. Suomen joukkue, jossa pelasivat Emilia Soini, Emilia Korhonen, Kristian Rautiainen sekä JSK:n Jami & Miko Äijänen pelasivat sekä henkilökohtaisessa että joukkuekilpailussa. Arvokisamitali jäi saamatta, mutta joukkuekilpailun 5. sijasta voi jokainen pelaaja olla ylpeä. SSqL Poku Salon ja Hannu Mäkisen johdolla onnistui turnausjärjestelyissä hienosti.

3. Seurayhteistyötä yli lajirajojen. Seuratoiminnan siirtyminen Tuusulaan on luonut JSK:lle uusia mahdollisuuksia. Sekä Tuusulan Tenniskeskuksen että Tuusulan Tennisseuran (TTS) vastaanotto on ollut erittäin lämmin. Yhteistyökuvioita lähdettiin rakentamaan heti alkusyksystä. Juuri ennen joulua JSK ja TTS jättivät yhteisen seuratukihakemuksen Opetusministeriölle. Vuoden viimeisinä päivinä TTC Boom (keravalainen Racketlonseura), TTS ja JSK järjestivät yhteisen mailapelileirin noin parillekymmenelle juniorille. Yhteistyössä on voimaa!

2. Juniorien U19 MM-kisat järjestettiin Windhoekissa, Namibiassa. Suomi lähetti kisoihin poikien joukkueen, jossa olivat mukana Kristian Rautiainen sekä JSK:n Jami & Miko Äijänen. Tuliaisina kisoista oli huikea määrä matseja huippujunioreita vastaan ja kirsikkana kakun päällä joukkuekilpailun 8. sija. Matkaa maailman kärkeen on vielä, mutta tuon eron kurominen ei ole mahdoton tehtävä. Loistava suoritus pojat!

YKKÖNEN! Yleisen luokan SM-kilpailut Järvenpäässä olivat todellinen seuratyön ilmentymä. Tapahtumajärjestelyt alkoivat useampia kuukausia ennen turnauksen alkua ja niihin osallistui merkittävä määrä JSK:n jäseniä. Jälleen kerran huomasimme, että seurastamme löytyy hyvin monenlaista osaamista. Kilpailukaavioiden teko ja otteluaikataulut ovat jo ns. “peruskauraa“, mutta LIVE-streemaus, lauluesitykset, arpajaisten järjestäminen ja sponsorointiyhteistyö vaativat uudenlaista erityisosaamista. Oli hienoa huomata, että seurastamme löytyy taitoa ja halua rakentaa myös tällaisia juttuja osaksi kilpailutapahtumaa. Itse kilpailuissa JSK saalisti useita mitaleita. Kovimmasta saavutuksesta vastasi Jami Äijänen, joka nuoresta iästään huolimatta saavutti nyt ensimmäisen miesten yleisen luokan mitalin, pronssia!