Miko Äijänen Eliittikisavoittoon

9.4.2017

Kauden viimeinen Eliittikisa päättyi hyvätasoiseen miesten pääkaavion loppuotteluun, jossa kohtasivat järjestävän seuran, JSK Squashin Miko Äijänen ja Helsinki Senatorsin Kristian Rautiainen. Samat pelaajat kohtasivat myös edellisessä Eliittikisan finaalissa maaliskuussa; tuolloin Kristian oli vahvempi.

Talihallissa pelatussa finaalissa oli jo alkupalloista aistittavissa, että tänään saadaan nähdä hyvätasoista kössiä. Kristian Rautiaisen ensimmäisen erän alku oli erittäin vahva ja sama vire kantoi helsinkiläisen erävoittoon 11-8. Toiseen erään Miko Äijänen tuli selvästi terästäytyneenä, katkoi palloa enemmän volleysta ja löi tarkempia ja lujempia lyöntejä. Tämä rytminmuutos auttoi, sillä järvenpääläinen nappasi erän itselleen 11-5. Kolmatta erää pelattiin tasaisesti tilanteeseen 7-7 saakka, jonka jälkeen Miko nappasi 4 pistettä putkeen ja erävoitto hänelle 11-7. Neljäs erä oli jo Mikon selkeämpää hallintaa, tilanteen 3-3 jälkeen Kristian otti vain yhden pisteen ja näin erävoitto meni Mikolle vakuuttavasti 11-4 ja otteluvoitto 3-1.

JSK Squash Open finaali oli jo Mikon neljäs esiintyminen tämän kauden Eliittisarjan loppuotteluissa. Kauden saldoksi muodostui hienosti 2 turnausvoittoa ja 2 hopeasijaa.

Turnauksen päätteeksi Miko lausui kiitossanat niin järjestävälle seuralle, valmentajilleen, turnauksen sponsoreille ja Talihallin hienoille puitteille. Nuoren squashammattilaisen matkan jatkuu ensi viikolla Venäjälle USD 5k PSA-turnaukseen. Samalle reissulle lähtee mukaan velipoika Jami Äijänen, joka sijoittui viikonlopun Eliittikisoissa kolmanneksi. JSK Squashin vahvaa panosta täydensi Ville Karsikas neljännellä sijallaan.

Naisten sarjan voiton nappasi Englannin Kace Bartley, joka voitti finaalissa HSRC:n Riina Koskisen 3-0. Kolmanneksi sijoittui Tsekin Eva Fertekova.

Miesten kakkoskaaviossa JSK Squashin Timo Montell taisteli hienosti aina finaaliin saakka, mutta joutui loppuottelussa tunnustamaan HSK:n Kale Leskisen 3-1 paremmakseen.

JSK Squash kiittää kaikkia kilpailjoita ja paikalle saapunutta yleisö hienosta kisatunnelmasta sekä sponsoreita ja Talihallia, jotka mahdollistivat onnistuneen turnauksen.

Squashkausi ei toki vielä lopu tähän, sillä kahden viikon päästä lauantaina 22.04 pelataan Talihallissa Squashiigan playoffs-ottelut. Tuolloin myös JSK Squashin ykkösmiehistö on mukana kamppailemassa SM-mitaleista.