Jami Äijänen Sacvor Finnish Open voittaja

30.1.2017

Kuva: Squash Finland

Mikkelin ammattilaisturnaus päättyi iloisiin suomalaistunnelmiin, kun Jami Äijänen voitti tiukassa viisieräisessä loppuottelussa Englannin George Parkerin.

Mikkelin PSA-ammattilaisturnaus, Savcor Finnish Open (USD 5k), sai ansaitun päätöksensä, kun loppuottelussa kohtasivat Jami Äijänen, FIN ja George Parker, ENG. Tunnin kestänyt viisieräinen kamppailu päättyi lopulta JSK Squashin Jami Äijäsen voittoon 3-2.

Erät sujuivat hyvin vaihtelevasti. Ensimmäisen erän Jami voitti 12-10. Toista erää hallitsi Parker ja hän vei sen 11-5. Kolmanteen erään järvenpääläinen tuli kuitenkin hyvin keskittyneesti ja aloittikin sen vahvasti johtaen jo 8-1. Parker kuroi eron pienemmäksi (8-5), mutta sen jälkeen Jami hallitsi loppuja palloralleja ylivoimaisesti. Erä Jamille 11-5.

Neljänteen erään pelipaidan vaihtanut Parker yritti pelata yhä tarkemmmin ja onnistuikin siinä. Englantilainen johti erää jo 8-2, mutta niin vain Jami kuroi eroa kiinni. Tasan 10-10 tilanteessa pallorallit pitenivät ja ratkaisupaikkaa haettiin huolellisesti. Tiukkaakin tiukemman erän voitti lopulta Parker 13-11. Viides erä alkoi tasaisesti, kun tilanteessa 1-1 Parker pyysi nilkkansa vuoksi ottelun tuomarilta lupaa 3 minuutin Injury Break- taukoon. Tämän jälkeen ottelua jatkettiin hyvinkin tasaisesti, mitään selkeää haittaa Parkerilla ei näyttänyt vammastaan olevan. Pallorallit olivat pitkiä ja mukaan mahtui useita let- ja stroke-pallojakin. Tiukan väännön jälkeen Jami onnistui kääntämään erän itselleen 11-7 ja koko ottelun 3-2.

Olli Tuominen on voittanut Finnish Open- turnauksen viidesti, mutta nyt suomalaisvoittajien kaartiin saatiin uusi pelaaja. Jamille PSA-turnausvoitto oli toinen. Viime elokuussa hän voitti palkintoarvoltaan samantasoisen Suez Summer Challenger- ammattilaisturnauksen Talihallissa, Helsingissä.